Belső Hangok ... Ami fent az lent, ami kint az bent, ami volt, ami lesz, az van MOST mindenhol!
 
én: olvastam egy cikket a szabad akaratról. Elég érdekes volt :)
medi: hmm… hát az van, hogy minden lehetőség, egyszerre történik minden síkon, minden választás szerint. Nem különböző ének vannak a síkokon, hanem az egy én hasadt lélekrészecskéi. Minden variáció megtörténik, plusz az is, amire gondolunk, de nem választjuk. A szabad akarat, szabad program szerint fut. Minden információ oda-vissza áramlik, mert nincs elkülönülés, az csak látszólagos.
 
medi: a végkifejletek, a test-illúziók, az anyagi állapotok, a pszichés vonások másabbak, de minden rész kommunikál egymással és mindenről tud, csak nem képes ezt felismerni. A Szeretet és Béke legyen veled, itt Létező.
én: a Béke és Szeretet legyen veled. 
- tehát az idő, mint olyan nem létezik és ezzel az egész dolog, illúzióvá válik. A világ illúzió és benne az ember is egy illúzió. Tehát ha innen nézed, a szabad akarat is illúzió. Ez az egész, az összes lehetőség, EGY-szerre történik. Tehát adott egy választás, jobbra vagy balra és az illúzió választja a bal illúzióját. Csak ennyi.
 
én: a szabad akarat, jelen esetben a választás szabadságát jelenti, miszerint szabadon dönthetem el, merre is menjek. (ebben az illúzióban)
medi: és az meg is történik minden létező variációban. A sejtek is kommunikálnak egymással, az idegek is. Az egész minden, információt cserél azonnal, a lélekrészek is. Sokak szerint a lélek nem osztható. De bizony, a lélek osztódik. Dögunalmas lenne neki végigszánkázni egy nyomorúságos emberi létezést pl. A lélek képes, további illúziókból álló, bármely korban létező testet szolgálni és mindezt teljes egészében összegezve felügyelni is. Tehát még egyszer. A lélek osztódik és a fennmaradó "felettes" lélek pedig irányít, szolgál, adat-feldolgoz.
 
én: így viszont lehetősége van (mivel az idő nem úgy létezik) egy-időben, több síkon, több variációban, több korban szánkázni :)
medi: igen, pontosan Fátylak Őre.
- a Felettes lélek az hol létezik?
- a Felettes lélek nem hol létezik, ő a forrással kapcsolódik, ISten-nel. Nincs neki olyan, hogy hol, nincs a térben rögzítve, sem az időben. Mozgása szabad és kapcsolódik az ISten-hez, ahogy minden kapcsolódik. De hagyjuk most a forrást :)
 
én: köszönöm. Én is így gondoltam, hogy Ő, aki osztja ÖN-MAG-át a különböző tapasztalások érdekében, nem igazán lehet testben. :) 
medi: nos, a valóságod nem létezik. Az energia fényként, vagy anyagként viselkedik, attól függ hogyan akar megnyilvánulni, de minden esetben kommunikál egymással. Az emberi elme, a tudat az ami rögzíti egy síkra a történést és önmagával azonosított illúzióját, anyagi kiterjedését. Kicsit köze van az idő gyöngysorához ennek a témának. Az idő, ami nem létezik, de mégis van. Nos Ő az, ami mindent enged megtörténni és a hullámai bizony mindenütt jelen vannak.
 
én: az idő, ami a MOST örök pillanata.
medi: az emberi tudat eléggé nehezen tudja ezt rögzíteni és felfogni. Az emberi tudatnak szüksége van a tudatrögzítő pontokra ahhoz, hogy önmagával képes legyen azonosulni. Ettől független létezik pár ember, aki egyszerre több síkon is képes közlekedni, képes észlelni és a sámán technológiával pedig, az "időben" is képes utazni.
 
én: Medi is valahogy így működhet :)
medi: igen hasonlóan működik. Képes egyszerre több dolgot, több időben, több síkból érzékelni. Na igen. Több időben, több síkon. Erről nem tudtatok, vagy nem tudatosult teljesen, hogy sok esetben pl. "az érzései és a szennyezés" nem erről a síkról, nem ebből az időből származik. Bár az idő, ha eltérő felismerhető.
- igen, rájöttünk már, hogy sok minden áthallik. Elneveztem áthallásnak, mert ugye én ide fokuszálok :)
 
medi: hát, az elnevezéseitek eléggé pontatlanok, úgyhogy amikor erről beszéltek és felismeritek hogy miről beszéltek, :) akkor definiáljátok egymás számára. Na akkor beszéljünk arról, hogy ami lent az fent. Az idő nemcsak pozitívban telik, hanem negatívban is. :) Ez csak definiálás, de remélem érted. 
én: hát, a negatívban telő idő megérne egy kis pontosítást :) Mert az rendben van hogy átjárható, bejárható, a számunkra lineárisan, pozitív irányban múló idő, de ez a negatívba, egy kicsit megkevert :)
 
medi: képzelj el egy számegyenest. Tedd rá az origót, a 0-át. Megvan? Jó. (ami kint az bent, ami fent az lent) :) Tehát megvan a számegyenesed, középen a nullával. Megvan az irány. Jobbra – balra, pozitív negatív. A nullához képest negatív ugye?
én: igen így értem, csak azt volt nehéz összerakni, hogy a nullától balra, a negatívba múló idő, az annyit jelent itt, hogy tulajdonképpen visszafele halad, tehát sarkosítva fiatalodunk az öregedés helyett. :) Ha már ugye elő-jelezem az idő múlását :) De nagy valószínűséggel nem ez a helyes értelmezése a negatívba múló időnek.
 
medi: na várj, mert még nem fejeztem be :) Nem, nem az. Az csak egy irány és nem fiatalodás :D Tehát most, hogy van egy egyenesed, ráteszel egy a másik egyenest függőlegesen úgy, hogy pont az origónál metssze egymást a kettő. Ez így ugye már koordináta, megvan a fent és a lent is. Az irány, mind a 4 felé végtelen és egy közös metszéspontjuk van, az origó.
én: igen, értem.
- most képzeld el, hogy ez mind vízben van, sőt, vízből van. Megvan? Akkor most mi történik, ha beledobsz az origó közepébe egy kavicsot? Megvan? Mi történik?
 
én: a hullámok minden létező irányban, ugyan úgy megindulnak. 
medi: igen, és tágulnak igaz? Na ez van az idővel is. A "a zaj, a szennyezés, a szemét ott van", a hatás megtörtént és nemcsak a koordináta vonalán tágul kör alakban, hanem minden irányba. Amikor bedobtad a kavicsot, akkor a hatás megtörtént.
- igen, minden irányban tágul, mint pl. egy rengés, ami egy gömb középpontjából indul. A hatás, az Ok a kő, a történés tágulva halad és a középpontból nézve, ami fent az lent, nincs különbség.
 
medi: de nemcsak egy Ok (kavics) van, hanem több. Ahogy egymás után dobod be a kavicsokat, a keltett hullámok egymást erősítik, és módosítják is egymás pályáját. A hatás pedig folyamatos, mert valami, valahol OK. Az ember egy OK, minden ember egy OK. Most helyezd ezt a koordinátába, a hatásaikat és azok hullámait. Nahát ilyen az idő zaja. 
én: minden ott van, egy időben, egy helyen...
- igen és minden irányban.
 
én: aki képes rá, bármi-korról, bármit, bárkit észlelhet és mindaddig ez csak zaj a saját valóságában, amíg át nem fókuszál rá.
medi: ezt a fajta közlekedést, az idő zaja átláthatatlanná, a tudat koordinációja és téridő rögzítése pedig teljesen lehetetlenné teszi. Nos a LÉLEK, ha helyileg akarod meghatározni, akkor az origó pontján van, a metszésponton.
- és Ő onnan mindent elér.
 
medi: persze ez eléggé leegyszerűsített rögzítő pont, de nagyjából érthető. További vektorokat nem akarok beletenni mert kuszává válik. Azt hiszem, egy átlag ember ha átlátni teljességében nem is tudja, de így képes ezt megérteni.
én: köszönöm, szerintem érthető lett.
- köszönöm. Elbúcsúzom, a Béke és a Szeretet legyen veled.
 
2013.04.10.
Létező.