Belső Hangok ... Ami fent az lent, ami kint az bent, ami volt, ami lesz, az van MOST mindenhol!
 
medi: a géptől felállva az mondja K....-m: "meghalok, meghalok"
babe: szegény…
- igen. Miért mondjuk mindenkire hogy szegény? Mit jelent valójában a szegénység szerinted?
- hmmm… többféle jelentés van bennem. Egyrészt ugye az anyagi, másrészt ezt szoktuk mondani arra, aki nem érzi jól magát.
- de neked mit jelent a szegény szó?
 
babe: elsősorban anyagi szegénységet, nélkülözést, aztán érzelmi szegénységet, pl. nem tud szeretni stb....
medi: ismersz olyan embert, aki nem tud szeretni valóban?
- hát, a környezetemben azt hiszem nem. Ezt arra értem, hogy elzárja magát teljesen, még maga előtt is. Mindenki tud szeretni, csak nem teszi. Azt hiszem rosszul fogalmaztam az előbb. Nem akar szeretni.
- úgy gondolod van olyan, hogy valaki szándékosan nem akar szeretni?
 
babe: talán a szegény szó, sajnálatot indít el az emberekben, és én most K***-t sajnálom.
medi:  ha így érzed miért nem ezt mondtad?
- tulajdonképpen így van, hiszen mi tesszük ezt magunkkal. Mert rajtunk múlik és ha nem szeretünk, igen, azt szándékosan tesszük. Vagy már teljesen belezavarodtam? :D
- akkor te szándékosan nem szerettél?
- akkor nem így éreztem, de ezt választottam. Igen, mert választottam.
 
medi: láttál más választást Fények Őre? A Szeretet és Béke legyen veletek, itt Nathaniel.
babe: akkor, abban a helyzetben nem. Most utólag visszagondolva, sok választásom lett volna, én is rengeteget tehettem volna azért, hogy másképp alakuljon.
- mesélsz ezekről?
- sok olyan tulajdonságtól meg kellett volna szabadulnom, ami problémát okozott nekünk. Makacsság, rugalmatlanság, sértődöttség, stb...
- nekünk, vagy magadról beszélsz?
- hát, a házasságomról beszélek.
 
medi: nem. Csak Rád vagyok kíváncsi. A többes szám hárítást jelent, megosztod, hárítod a felelősségedet.
babe: nos, erre is érvényes amit az előbb leírtam. Ha ezeket mind időben felismerem, akkor sok mindent másképp élek meg. A makacsságomból, rugalmatlanságomból adódóan, ha nem úgy történtek dolgok, ahogy én akartam, akkor sértődés lett a vége. Majd visszavonulás, bezárkózás, tüskék begyűjtése. Mikor rájöttem, hogy nem akarok több konfliktust, akkor jött a mindenkinek megfelelés. Tehát ha ezeket mind időben felismerem, másképp is alakulhatott volna ezen éveim megélése.
 
medi: térjünk vissza a szegénység fogalmához benned. Mit jelent neked, miért mondtad hogy szegény? Mit jelent a szegény szó az emberekben?
babe: sajnálatot jelent bennem.
- szegény szó az emberekben azt jelenti, hogy valami (szerintük) hiányzik a másiknak. Jelen esetben az egészség hiánya inkább, mint sem az anyagi dolog. Már persze akkor, ha az anyagot a pénzre fordítjuk. De ha a testre fordítjuk, akkor a test, mint anyag "hibás, szegényebb". Ha az érzelmi síkra fordítod, (mert ugye van érzelmi test is) akkor az "érzelem” hiányos. Most pedig nézzük mindezt, egy magasabb szempont szerint.
 
medi: mindenkinek annyi adatik meg, amennyit kér és amit teremt, valamint amit választ és hidd el, a választásaink a test felvétele előtt, nagyon is tudatosak. Tehát a szegény, azt fejezi ki, hogy szerinted a másik hiányos. A sajnálat pedig, az empátiádat fejezi ki, a másik irányába. Teljesen mindegy teszel -e valamit a másikért, mert abban a pillanatban amikor megállapítod hogy szegény valaki, abban a pillanatban elindítasz egy furcsa rezgést. Furcsa, mert többfelé kommunikál.
 
medi: az univerzum felé azt kommunikálja: - velem minden rendben van, a másiknak van kevés. A másik ember felé azt kommunikálja: - te kevesebb vagy nálam, mert nem vagy egész. Eközben a figyelem ráfordítása a te életedben nem pozitív változást idéz elő, hanem negatívot, mert érzelmileg lefelé indulsz a rezgéssel. A másik felé viszont többlet energiát juttatsz, amit ő fordíthat az állapota felemeléséhez, vagy rögzítéséhez, a hiányosságaihoz. Ha az adás pozitív irányt vált, tehát elfogadása emeli a másik rezgését, javít a hiányosságán, akkor a te életed is magasabb rezgésűvé válik. Érthető? 
babe: igen, Tökéletesen tiszta.
 
medi: jelen esetben arra szeretnék rávilágítani, hogy a szegény szó nem segítség. A sajnálom szó, bármennyire elkoptatott, magát az érzést pontosabban kifejező, legkevésbé romboló rezgésű, érzés szó. Majd amikor hasonló eset történik, jusson eszedbe a sajnálom, vagy az együtt érzek veled szó. Mert hiszen a "szegénységet" csak úgy tudod felismerni, hogy ha másik a hiányosságát felismered. Azt viszont csak úgy tudod megtenni, hogy ha egy pillanatra, lemész az ő rezgésszintjére. És persze azért, mert a hiányt, te is megélted már sok szinten.
 
babe: mennyire egyszerű ez.
medi: igen egyszerű, csak sokan nem figyelnek oda rá. Még apróbb dolog a tevés. Elég csak egy mosoly, egy ölelés, egy meleg tea, egy takaró, vagy bármi, amivel a másik létező (szerinted) hiányos életén segíthetsz. - Ha van lehetőséged rá, akkor tegyél. Adj amit tudsz és a rezgés, a szeretet rezgését veszi fel.
- így lesz, köszönöm
 
medi: egyébként a választásaid miatt ne ostorozd magad. Az akkori tudásod, rezgésed szerinti legtöbbet hoztad ki magadból, ezt tartsd észben. A SOGA nem véletlen kért benneteket emléktisztításra azért, hogy megváltozzon a jelenben, a "múlt energiájának" a rezgésmintája és hogy ne ismétlődjön meg az akkori érzés hasonló helyzetben, "hiányos mintaként". Mert ha nem élsz a MOSTANI tudásod és rezgésed hatalmával, hanem a "régi mintát" használod újra és újra, akkor megrekeszted magad és környezeted, a rezgés és tudatváltásban.
babe: értem. Azért még van úgy néha, hogy a régi minta előtör, de felismerem.
- így van. A felismerés a legfontosabb, onnantól azonnal tudsz választani. A Béke és a Szeretet maradjon veletek. 
Nathaniel.