Belső Hangok ... Ami fent az lent, ami kint az bent, ami volt, ami lesz, az van MOST mindenhol!
 
én: szeretve vagy, bennem, ölelve. Milyen érdekes. Elférsz bennem, egy aprócska pontban és körötted vagyok :)
medi: felismertél magadban?
- nem így fogalmaznám, de a végeredmény ez. Bennem vagy, de mégis külön.
- nincs külön, nincs kint, és nincs bent. Atyaisten! Nincs bent????? Pedig reménykedtem.
- EGY, szia :)
 
medi: sajnálom, elküldtem.
én: a remény, az csak csalóka ábránd :) Szeretlek nagyon, szavatlanul. Boldogság van.
- nagyon örülök neki, de mégis inkább maradjunk a reménynél. A remény segít nektek felkelni, mindennap megtenni dolgokat és megpróbálni újra. Mi lehet a remény? Mi a remény igazából? Béke és szeretet legyen veled, a nevem EGY.
én: tiszteletem és a Szeretet és béke legyen veled EGY. Talán HIT? A remény az ami életben tart, de nem akarok reménykedni. TUD-om hogy úgy lesz, ahogy nekem kell.
 
medi: biztos hogy hit a remény?
én: nagyon nem szeretem a remény szót, pedig ha benézek (magamba) tényleg mindig valamiben reménykedünk. Csalóka szavak… De tényleg nem ugyanaz hinni benne, hogy minden jó lesz, vagy reménykedni benne, hogy minden jó lesz. TUD-ni kell, hogy minden és nem lesz, hanem VAN és értem van.
- a remény az, ami ebben az illúzióban élni segít. A remény egy illúzió, egy olyan ”program”, ami a pozitív dolgokat észreveteti veletek, a sötétben. Mikor nyúl az ember a reményhez?
 
én: jó a kérdés... nem tudom... amikor valamire vágyik? Mert mint szó, mindig használjuk.
medi: az igazi remény, az igazi reménnyel teremt az ember, az igazi reménnyel képes túlélni bármit és újrakezdeni bármikor. A remény olyan ”program” ami lélek-barionokból épül fel. A reménynél, csak egy magasabb rendű érzelem-program működik. A remény magas rezgésű, sokkal magasabb, mint a ti rezgésetek sok esetben. Érted ezt?
- azt hiszem igen, hiszen a minden gondolat teremt alapon, a remény is teremt, csak mi itt a reményt, általában a nem-elérhető vágyak beteljesüléséhez kötjük.
 
medi: hát mihez is? Mit jelent neked az elérhető vágy szó? Észrevetted hogy korlátozod a teremtésed?
én: így még nem. Ami elérhető, arra nem vágyakozunk, max. csak ritkán, de az általában csak idő függvénye, hiszen elérhető. Ami nem-elérhető, (amire mi balgák azt hisszük, hogy nem elérhető) na arra vágyakozunk. Igen, így bizony korlátozom.
- minden elérhető, ha nem korlátozod, de a remény nem erről szól. A remény nem gondolat, a remény inkább érzelem. A remény hogy mozog benned? Megvan mindig?
- eddig nem tudatosult, hogy reménykednék. Kicsit zavarban vagyok, mert a remény, eddig nekem nem sokat jelentett, hiszen minek reménykedni. És bizony gáz, hogy zavarban vagyok :)
 
medi: nos, nem tudatosult. Hogy bírtad az egyetlen tiltásodat? Mivel élted túl?
én: elfogadtam. Valahogy tudtam, hogy egyszer majd eljön az ideje annak is. De ha így nézzük, reménykedtem.
- igen, a remény segített. Érted a remény jelentőségét?
- igen értem és már azt is tudom, hogy nálam igen komoly a fogalomzavar, a remény körül.
- hit, remény és szeretet, "a remény hal meg utoljára". Miért a remény?
- mert ha elveszett a hit, és nincs szeretet, a remény még mindig ott van, hogy visszatérhetnek.
 
medi: a remény úgy épül fel, hogy a leghosszabb, legtűrőbb képessége az embernek és a legritkább rezgésű lélek-barionokból van. A remény, már nem hisz. A remény részt vesz a teremtésben, benne van. A Remény épít, a Remény túlél, a Remény felett csak egy magasabb rezgés létezik, a SZERetet. Az ötödik elem pedig, ugye a SZERelem.
én: hit, remény, szeretet. A sorrend sem véletlen. Most azon kezdtem el agyalni, hogy a HIT-ből, hogyan jutunk el a reményig.
- a hit, rajtad kívül van, a remény felépít, a szeretet megszentel. Nem érted?
- a Hit szót,  én a bizonyosság nélküli dolgokkal kötöttem össze eddig. Hinni valamiben, amit még nem tapasztaltam, de hiszem hogy Létezik, Hiszem hogy van.
 
medi: az igazi hit, elköteleződés tudás nélkül, kívül maradva, de tartozni akarva. A remény az a tudáson túl van, azt jelenti EGY vagy.
én: na ez a probléma az értelmezésünkkel, az értelmezésemmel. A remény szót én eddig az elérhetetlennek tűnő, (de talán egyszer nekem is lesz szerencsém hozzá) dolgokkal kötöttem össze.
- a legtöbb ember hasonlóan gondolja, ezért is beszélünk róla. Megkérlek, mond ki hangosan a három szót és figyeld mit érzel. HIT, REMÉNY, SZERETET.
-  HIT, REMÉNY, SZERETET.
- mit éreztél a hitnél? Milyen színre gondolsz a hit esetében?
 
én: HIT - elutasítást éreztem. Szín nem volt hozzá. Mert hiábavalónak gondolom Hinni valamiben, ami vagy úgy van, vagy nem. Mintha elhatárolódnék.
medi: pedig ez az alap, a színe sárga. Tudod miért határolódsz el a hittől? Mert összekötöd a vallás hitével.
- igen ez a baj, rájöttem. Pedig egy ideje tudom már, hogy csak a pártatlan, külső nézőpont, a hiteles, ítéletmentes valóság.
- mi van a reménnyel? Mit éreztél? Volt színe?
 
én: REMÉNY - eddig hiábavalónak tartottam, hiszen minek reménykedni... Tenni kell, elérni kell, de nem reménykedni. De most, egy kicsit melegebbnek éreztem a reményt. Talán zöld.
medi: igen, ehhez kötik és ez a színe is, zöld. A szeretetnél mit éreztél?
- SZERETET - melegség, átölelés, kék. Régóta úgy érzem, hogy nem sok köze van az általánosságban használt szeretet szóhoz. Valahogy kicsit kifordult ez a szavunk... SZERETET = ELFOGADÁS
- a legtöbb ember rávágta volna hogy piros. A kék végtelenség, a kék megnyugvás, a kék transzcendens, a kék isteni :) A mai szeretet birtokol és nem megszentel. A legtöbb estben az emberek, a szeretettel, birtokolnak. Most kérlek, mond ki újból a három szót hangosan, egymás után, nyugodtan.
 
én: HIT, REMÉNY, SZERETET. - nincs ellen érzés, megnyugvás van.
medi: ezzel az egyszerű beszélgetéssel megismerted ezeket a "szavakat", felismerted és elválasztottad, a hozzájuk kötődő elkorcsosult tartalomtól.
- és a valódi jelentésük mindig is bennem volt.
- így van, mindenkiben benne van, de félrevezetni így lehet, ha elferdítjük az értelmezést, a tartalmat. Ez is mennyire egyszerű.
- köszönöm
- szívesen. A Szeretet és Béke legyen veletek.
- a Béke és Szeretet legyen velünk. 
EGY.