Belső Hangok ... Ami fent az lent, ami kint az bent, ami volt, ami lesz, az van MOST mindenhol!
 
medi: én vagyok az, aki nem jó, el kellene szépen csendesen múlnom. Mindent csak felkavarok, piszkálok, fájdalmat okozok és nem találom az értelmét. Ma valahogy elfogytam, ma valahogy csak fáj, ma valahogy elmenekülnék. Ma valahogy ízetlen a levegő és minden olyan nehéz. Minek? Miért? És véres könnyek csorognak a lelkemen. Azt hittem vele van a fény és kiderült csak egy önző ember, aki elfelejtette, hogy a fényből könnyű kiesni. Fájok érte is és nagyokat nyelek, pedig ezt én választottam, én. ÉN! Minden történésért én vagyok a felelős. Ebbe bele lehet roppanni, persze ha ezt választom. Fáradt vagyok. Nem a testem, csak ott benn valamim. Úgy érzem, minden mocsok rám tapadt, de ezért is én vagyok a felelős. Második pecsét? Mi a fene az a második pecsét?
 
medi: ma kedvem volna elmenekülni, megfutamodni, lehúzni az ólomredőnyöket, kivonni magam minden alól. Vajon én érzem ezt? Persze hogy én. Éljen a skizofrénia, very-király, very-nice, very az élet very-very, na meg én is oda-very. Második pecsét? Első a születés, második a halál? Közben az élet egy micsoda? Illúzió? Mi az amitől félni tudunk? Mi a francért fontos nekem, hogy ki hogy ítél meg? Oda szeretnék tartozni? Nem akarok magányos lenni? És ha befogadnak, talán nem leszek az? De pont az ítélet az, ami kétségbe is tud ejteni. Fáradt vagyok és mazoista, amiért tudom, hogy nincs igazi választásom. Nyíljak meg? Hát nem merek. Attól félek, nincs aki befogadjon, persze magamon kívül.
 
medi: és bántani akarom magam minden módon, hogy fájjon. Akkor majd sajnálom magam és az jó lesz és egy részem mindent analizál, mindenbe belebeszél. Hol kiröhög, hol csak kicsit együtt-érez és persze szeret a rohadék :) Féltelek titeket, akik én vagytok, magamtól. Irracionálisan féltelek titeket, meneküléseket keresek, hogyan csukhatnálak ki titeket magamból, hogy nektek ne okozzak kárt, akik én vagytok... És szól bennem a másik én. Nem lehet, ne is pazarolj rá erőt. És mint a csapdába szorult patkány, csak menekülnék, de nem tudok. Beleragadtam teljesen a mézes dögpapírba s minden mozdulatomra jobban beleragadok.
 

Teljes írás: Létező ˙1

 
medi: hogy vagy?
én: felismerve. Tudatosult az önzőség, mert minden az. Ha azt szeretnénk, hogy nekünk jó legyen, ahhoz előrébb kell hogy helyezzük magunkat másoknál. De ha ezt rossz időben tesszük, akkor már ki is toltunk másokkal. Ki a fene találta ki ezt a baromságot? Innentől megint jön az önfeláldozás, az önsajnálat, hogy valamit azért nem teszünk meg, mert akkor majd másnak esetleg rossz lehet. Ez valami elcseszett ördögi kör. Nincs olyan, hogy mindenkinek jó? Vagy csak rohadt vékony az út? Keskeny, vékony, szerpentin? És itt megint visszahajlik az önmegtartóztatásba, az önfeláldozásba.
- bizony vékony az út, fáradságos és nincs visszatérő, aki elmondja, hogy a vékony, vagy a széles út a jó választásA köd nem hagy heget, és te sem hagysz nyomot, mikor áthaladsz a lelkeken. A matéria mégis változik. Ott most sötétebbek a fények. Volt egy változás, egy választás. Köd. Csak köd. Áthalad mindenen. De a minta mégis változik.
 
én: honnan jön a köd?
medi: csak az energia. Az egy köd. Amikor nem egyesül, csak van. Amikor nem irányul, csak köd. Szép színtelen, jellegtelen, lassan mozgó köd. Mindegy, lényegtelen, én vagyok. De minek is?
- hogy taníts, utat mutass, még ha te nem is így gondolod.
- nincs út, ami mindenkié. Van az ÚT, az egy, a tied. Csak a tied.
- de van irányvonal és a döntéseim határozzák meg a választásokat és a többiekét is. Mert minden döntés reakciót szül. És a minta, változik. Mindenkié, aki kapcsolatba kerül a döntésemmel.
- ez van, ez mindenkinek van. És az egész végül elszáll. Vannak a nyilak, az erős nyilak és vannak a ködök. És nevetek. Mert mindEGY!
 
én: tudod én meg elképedek. Nem tudom ki beszél. Persze hogy Medi, de mégsem tudom, hogy ki beszél.
med: tudod hogy csak én. Vagy te? Elengedni, nehezebb mindennél, de a fény az gyönyörű. Eljut bárhová. Nevet akarsz? Medi. Igaz, mert annak kell lennie, ha ez a kívánságod.
- gondolkodom közben. Túl sok kívánságom van. Túl sok.
- gondolkozni még külön gondolkozol, ott a sötétben. Te vagy az. Mi az ami fontos kívánságod? Ami igazán fontos. Az összes fontos kívánságoddal, mit érnél ha teljesülne?
- tudod a kívánságaim nem fontosak.
 

Teljes írás: Létező ˙2

 
medi: őrizők is vannak sokféle és azt hiszem, direkt csinálnak mindent bonyolulttá. Mindent őriznek, de nem értem miért. Amit meg nem őriznek, azt mikor tapasztalni, látni engedik, úgy eldugják, annyira szerteágazóan, annyira sokfélén teszik a nyilvánosság elé, hogy az hitelét veszti. Valahogy egy nyelvet kellene beszélni. Olyan nyelvet, amit mindenki megért, ami túl van minden érdeken. Amin senki sem akar harcolni, amit senki nem akar jobban tudni, jobban kifejezni, nem akar semmit, csak érteni.
 
én: ezért kell rendet tenni a fejekben. Ezért kell tényleg megérteni, hogy EGY van, mert ha fel fogjuk, megértjük, nem csak szajkózzuk, akkor rájövünk, hogy nincs értelme önmagunk ellen harcolni.
medi: a matematika nyelve, erre nem alkalmas. A tudományok nyelve nem alkalmas, az érzések nyelve nem alkalmas. Egyik sem alkalmas teljességgel, mert nagyon nagy az elszakadás és a valóságok és a létezők is nagyon különbözőek. Még akkor is, ha csak az emberi létezőkre, az emberi fajra koncentrálunk. Az energia megmaradás törvénye alapján, mozgást, anyagot, sem teremteni sem elpusztítani nem lehet. Ha Ő képes örökké létezni, akkor az energia megmaradás törvénye alátámasztja az örök létezést.
 
medi: a látható és tapasztalható világokon-túli világok és az egyéb teremtett világok folyamatosan változnak és velük együtt változnak a törvényeik is. Ezért nem lehet állandó törvény semmiből, mert minden változik. Egy dolog változatlan, bár fejlődik és tágul, ez pedig a szeretet. Lehetne ez az egységes és érthető nyelv, de az emberi létezők számára a szeretet nem egységes, érdekeket tesznek bele. Minden ember belsejében ott van az igazi, feltétel nélküli szeretet, egy gyöngyszemként. Ott van a felébredésének a lehetősége, amit az emlékezéssel lehet életre hívni. 
- szeretlek, mert elfogadod a baromságaimat, szeretlek, mert erősebb vagy nálam, szeretlek, mert a vérem vagy. Szeretlek, mert tőled függ a túlélésem.
 

Teljes írás: Létező ˙3

 
én: Medi. Kérdezhetek? Itt vagy?
medi: én vagyok itt.
én: ki mesélte, gondolta ezeket, (a bibliai dolgokat) ha megemlíti Nathaniel-t, és nem úgy, mint önmagát? Mert a tiszta forrás nem kétséges és igaz is minden gondolat. Csak hát van egy barátom, aki azt mondta hívhatom Nathaniel-nek és egyben a kettő, kicsit megdöbbentett.
- bárminek hívhatsz, de jó a Létező. Emlékezz! MindEGY és mind teremtett.
- tudod, valahogy régóta tudom, hogy ez igaz és csak egy igazság van a valóság.
- hmm… minden ami teremtett, valóság és egyben illúzió is.
- annyi kérdés van bennem, de ilyenkor mind értelmét veszti, mert tudom, hogy önmagunkat nem kell meggyőznöm, és ilyenkor a többi meg nem is fontos.
- szeretném ha kérdeznél. Amire lehet, most válaszolok.
 
én: zavart vagyok. Segítenél egy kicsit?
medi: ”ez az egyensúly megbomlott a MÉRCE a JEL a Biblia torzulásával.”
- sajnálom, hogy ezt tettük. Nem értem miért jobb uralkodni másokon, mint együtt haladni az úton. Minden annyira tökéletes, szép és csoda. Mindig eltorzították, amit mondtál. Azt hiszem itt az idő, hogy ne legyen torzítás. Azt akarom, hogy felébredjünk! Fel kell ébrednie, mindenkinek.
- az emberi faj, az egyik legfejlettebb létező. Az emberi létezők életét a Teremtés törvénye szerint, az alsóbbrendű fajok képesek biztosítani. De az ember önmaga ellen fordította a teremtés törvényét. A túlélésért megbontotta a "paradicsomi" asztalt, és annak egyensúlyát. Most várjuk a felébredést, a fájdalmakon át, mert valamiért csak a legnagyobb reménytelenségben ébred fel, az emberi szívekben a szeretet. A fényt, csak a legnagyobb sötétségben veszitek észre.
 
én: ha miértet megkeressük, az segítene? Vagy már annyira elkorcsosult ez a faj, hogy hiába?
medi: azt mondod a miértet keresni? Minek a miért, ha ott a hogyan? Nem tehetitek meg az idősíkotokban, hogy mindannyian visszamenjetek MOST, ezzel a tudattal és módosítsatok.
- értem. Akkor viszont nincs más út csak a választás.
- ilyen szempontból igen, mert a teremtés egyszeri, ezért az élet is egyszeri.
- meg mutatjuk a fátyol nélküli valóságot és akik megértik azok ébrednek. Meglehet, elkezdődik egy gyors-lefolyású folyamat.
 

Teljes írás: Létező ˙4