Belső Hangok ... Ami fent az lent, ami kint az bent, ami volt, ami lesz, az van MOST mindenhol!
 
medi: nem örök fizikai létezésre születtetek. Az idő bennetek van, ami körülöttetek létezik, csak illúzió. A teljes ÉN-etek, rengeteg síkon és időben létezik egyszerre. Attól, hogy nem érzékelitek a történést ezen a síkon, az még történik, az érzések, a tapasztalatok, az események bekövetkeznek. Egy "embernek" számtalan "ÉN-je" létezik. A Szeretet és Béke legyen veled Fátylak Őre, itt a SOGA.
én: üdvözlet, a Béke és a Szeretet legyen veled.
 
medi: mindegyik ÉN-ben benne van az idő és azt a saját rendszerén keresztül érzékeli teljesnek. Amikor elkezdődnek az átérzések, a felismerések, a síkok és az Én-ek elkezdenek összekeveredni, EGYSÉG-gé válni. De amíg ez nem történik meg, addig a kommunikáció (amely létezik és folyamatos)  nem kerül felismerésre az ÉN-jeitek között, nem kerül ki, a tudatotok külső lemezére. Minden ÉN egy időben létezik. Most térjünk vissza medi régebbi tapasztalásához, a "bazi nagy, kicsi zöld izére". (Töredékek˙21) Az nem sejt részlet, nem laphámsejt, hanem a Lélek idő-tere, az ami egy sejtben létezik. Az emberi szervezet több milliárd sejtből áll, mindben különálló idő-komplexumok, idő-hurkok vannak.
 
medi: az EGÓ az ami visszatekint a múltba, ami az itteni túlélés részeként, stabilizálni akarja az időt. Így képes egy ÉN-t stabilizálni és a lineáris időt létrehozni. Ha "elképzeled", hogy valakit megcsókolsz, közben pedig úgy gondolod hogy sehol nem történt semmi, akkor most elmondjuk, hogy a csók megtörtént, pontosan úgy ahogy elképzelted. Ez nem az elme teremtése, hanem az ÉN-ek létezésének a történése. A képzelet olyan, mintha áttekintenél egy másik síkba. Mert át is tekintetek, vannak "átlátások". Bármilyen esemény amit képzelsz, az valahol, valamelyik ÉN-eddel megtörténik.
 
medi: az itteni tudat fátylakkal védett és az idő (az itteni egó-d által teremtett, stabilizált, lineáris idő) segít egyben tartani a fizikai test illúzióját, az élet illúzióját, az egységesség illúzióját. A múltad ettől múlt, de nem létezik. (ahogyan emlékszel, úgy pedig egész biztosan nem) Azért változnak a múlt eseményei, mert a jelen időben történt eseményeket, egyszerre, egy létben, sok ÉN-nel üríted ki a külső memóriába és ettől lesz a folyamatosság érzete.
én: a külső memóriáról beszélhetnénk egy kicsit, az érthetőség kedvéért.
- külső memória az az illúzió, amivel ezt a mostani világot tapasztalod, a tudat ami ide fókuszál, az itteni ÉN, itteni tudata, amit az egó, vagyis a tudat teremt folyamatossá.
 
én: és mivel sok ÉN, sok megélés, és ez mind keveredik, a múlt emlékei sosem lehetnek tiszták.
medi: ha megfigyeled, a múlt változik, még önmagad számára is. Ez attól van, mert a múlt nem létezik és az események amik nem egyformák és történtek, vagy éppen lehetségesen megtörténtek, (egy időben egyszerre sok ÉN-nel) kicsit összekeverednek. Ezektől változik a múlt, ezektől változnak az emlékek, mert a múlt is csak teremtett stabilizátor.
és itt nyer értelmet a sokszor használt mondatunk; - az én bizony így emlékszem, pedig meglehet hogy teljesen máshogy történt.
- így van. Az elkülönültnek tűnő részek, (mások) pedig egész másképp emlékeznek. A múlt, a folytonosságával stabilizál.
 
én: mert ha nem lenne múlt, megszakadna a folytonosság érzete, mert nem lenne mihez viszonyítani.
medi: az ÉN-ek, különböző identitás tudattal és pszichológiai személyiséggel rendelkeznek az "emlékek" miatt, ami az idő, lineáris stabilizátor szerepének tudható be. Most pedig egy kis gyakorlati levezetés, egy esemény, mondjuk egy lehetséges elesés, a több ÉN történéseivel.
- egyik ÉN-ed észreveszi a követ és kikerüli. (de a szellem tovább játszik)
- a 2. ráhalad és majdnem elesik.
- a 3. a majdnem elesés pillanatában nekimegy egy oszlopnak.
- a 4. rálép, elesik, de nem sérül.
- az 5. rálép, elesik és eltöri....
 
medi: minden lehetséges, valósnak történt esemény kapcsán, új ÉN kezd kialakulni, ami azt az valóságot követi. Mindegyik rendelkezik azonnal az egó-val, ami az ő, saját valóságát kezdi stabilizálni. Minden esemény millió eseményre és Én-re ágazódik, vagy annál is többre. És akkor ha idő, megjelenik a Tér is. A tér ugyanúgy elkezd változni, aztán a fizikainak vélt tárgyak is. Az eseményben nem kő szerepel hanem fa, vas, oszlop, bármi.
- te nem az vagy, akinek hiszed magad, de "itt" annyit tehetsz hogy "élsz", felismered mindennek a tapasztalását, tudatosítod a választásaid. (ezekből a lehetséges történésekből léteznek az "előérzetek", a sámánok, jósok, mágusok és egyéb más képességekkel rendelkezők, ebből az összecsengésekből képesek a "jövőt" előre jelezni vagy felismerni és ugyanezekből léteznek a (már megtörtént, ismerem) dezsavű érzések is.)
 
én: egy kérdésem van csak, a ”minden lehetséges valósnak történt esemény kapcsán, új ÉN kezd kialakulni” mondattal kapcsolatban. Ezt hogyan kell érteni?
medi: a mátrix, ezeket magába foglalva változik, a történésektől függően osztódik az ÉN. De nem úgy hogy teljesen azonos, mivel az egyik elbotlik, a másik sérül, stb.
- tehát az elkerült, vagy megtörtént esemény szerint osztódik és halad tovább az új Én?
- igen, további ÉN-ekre osztódik, más emlékképe lesz más időben, más hatások érik és a létezéséhez az egó is megteremtődik.
- értem.
 
medi: tehát számtalan ÉN létezik és mindenütt történik valami. Az, amit az egód itt érzékel, az a fizikai esemény. Az itteni ÉN-ednek az a valóság és a bekövetkezett esemény történése. Ha ezeket egy másik ÉN-részed észleli, akkor az itteni egó nem tud róla, ezért nem azonosítja be valós történésnek, eseménynek. Ezekből lesznek az álmok, a hallucinációk, a képzelgések, az álmodozások. (tehát van rá szó, jó sok) Az ÉN, az egó korlát miatt nem képes valamennyi eseményt végigélni, ezért választ egy eseményt és azt érzékeli végig. De ugyanez történik minden ÉN-nel és a választott eseményeivel is. Ettől válik egy lehetséges esemény, történés, valóságos fizikai tapasztalássá. A Szeretet és Béke legyen veletek.
én: a Béke és Szeretet legyen veled is. 
SOGA.