Belső Hangok ... Ami fent az lent, ami kint az bent, ami volt, ami lesz, az van MOST mindenhol!
 
- Dimenzióváltás ˙4 folytatása –
 
medi: szia ismét Fátylak Őre.
én: szia Nathaniel
tehát, az univerzum felépítése. Az univerzumban a dimenziók száma végtelen. Egy fő-térrendszerrel működik, de végtelen nagyságúra képes kiterjeszkedni, ugyanakkor egy ponttá is képes összezsugorodni. Az éteri térrendszer formája a kör, ami tulajdonképpen lineáris egyenes. Mivel a térrendszere végtelen, ezért számos kör vesz benne részt. Anyagi kivetülése végül GÖMB alakú lesz. Az anyagot, most ne szilárd létezésnek képzeld el, mondjuk olyasmi, mint a hologram.
kivetülés. Látszólagos. Ott van, de még sem. Illúzió.
 
medi: igen. Ha elgondolkoztok egy kicsit a bolygók formája felöl, akkor látszik, hogy legyen az bármilyen anyagi kivetülés, szilárd vagy légnemű, lényegében kör alakú, sőt gömb alakú. Ebben a gömb alakú anyagi kivetülésben, a lehetséges rögzítési pontok fő geometriai ábrázolási lehetősége, a GÖMB. Pontosan úgy néz ki, mint az a gömb, amit készítettél. Igaz az még tökéletesen áttekinthető. Minden gömbön létezik egy felületi idő és a térrács, amely a tájékozódási pontokat is képes rögzíteni. Fontos felismerni, hogy a kör csak a tér dimenziója, a gömb viszont megjelenteti az idő dimenzióját is.
 
- a kör végtelen síkjai, minden létező irányba, sokszorosan szétszórva a dimenzióban és az illúzióban, (hologramként) egy rendkívül stabil szerkezetet hoz létre. Hol van a videód?
 
 
medi: nézz rá. Egy pontjában rengeteg fedés és dimenzió létezik. A csomópontok mind dimenziók, ez pedig az áttekinthető ábrázolási forma. Mert a teremtett illúzióban mindez olyan sűrű, hogy egységes, összefüggő gömbnek tapasztalható meg, melynek nagysága végtelen.
én: a körök összes metszéspontjai, vagy csak azok a metszéspontok, ahol a piramisok csatlakoznak?
- minden létező metszéspont, ami tulajdonképpen nem is létezik. Még azok is, amiket nem rajzoltál bele, az összes többi kör, aminek száma tulajdonképpen végtelen, így végtelen a dimenzió is. Ez az illúzió, ami valóság.
hiszen a mi teremtett illúziónk, a saját valóságunk.
 
medi: így van. Az ember legkisebb energetikai egysége, amelyet még nem fedeztek fel és nem neveztek meg, az is kör alakzatú. Medi már közvetítette, mint minden információt tartalmazó részecskét. Végtelen metszésponttal és számtalan dimenzióval. Önmaga múltja, jelene és jövőjeként pedig a gömb-formát veszi fel.
én: pedig Svájcban, a gyorsítónál úgy gondolják, hogy felfedezték az isteni részecskét.
- annál létezik kisebb.
 
én: s megint ott vagyunk, hogy ez a legkisebb maga az egész.
medi:  igen. De valamiért mégsem tudja felfogni az ember. Szerinted miért?
- talán mert nehéz elfogadni, hogy éppen amire ránézek, (egy videokártya rögzítő csavar) az tulajdonképpen én vagyok, csak le kellene bontani a legkisebbig.
:D Az a csavar, már ember által teremtett, de bizony tartalmazza a múltad, a jelened, a jövőd, sőt az őseid ősének az információit is.
- Atlantisz s a régebbiek... sokkal régebbiek... megmondanád, hogy jelenleg ez hányadik kísérlet itt a földön?
- nem kifejezhető számadatban a mennyiség és nem kísérlet, hanem folyamatos történés. Egy dimenzió sem vesződik el és bármilyen furcsa, mind létezik jelenleg is.
 
én: tudod azt is nehéz elfogadni, hogy a tegnap sem tűnik el, hát még mondjuk az elmúlt, s most csak egy számot mondok, 1.000.000.000 év.
medi:  igen, a tudat blokkolása és az idő, de főleg a felületi idő akadályoz ebben benneteket. Én azt szeretném, ha mindazt amiről most beszéltünk, felismernéd a 3D tudat videójában. Nos? Mire is valók a térrácsok a tájékozódáson kívül?
- hogy koordinálni tudja magát a tudat a jelenlegi térben, a végtelenben s emberi szóval mondva, közlekedni tudjon.
- igen. A helyváltoztatásra, hogy tudja melyik dimenzióban tartózkodik és dimenziót váltani. Tehát, te sem egy, se nem három dimenzióban létezel most.
 
medi: a világegyetem mozgó felépítése, egy stabil, végtelen gömb alakzat, számtalan dimenzióval, amely képes tágulásra és összehúzódásra. Itt most az összehúzódás nem azt jelenti, hogy kisebb lesz, mert végtelensége ugyanúgy megmarad.
én: csak mondjuk sűrűbb?
- sűrűbb lehetne, ha az összehúzódással nem húzódna össze benne minden. Így viszont, egy teniszlabda nagyságú világegyetem is pont azonosan végtelen nagyságú, mint az általad még nem tapasztalt, hatalmas, végtelen, világegyetem. Nézzük ezt emberi szempontból egy kicsit. Egy gyerek ugyanaz mint egy felnőtt, mégis a csecsemőnek hatalmas a felnőtt, az újszülöttnek viszont olyan nagy, hogy végtelen.
 
én: s megint csak a filmek s igazságuk. (Men in Black) A keresett galaxis a macska nyakában, az ékszerben. Nincs jelentősége a méretnek, csak ha rögzítjük a nézőpontot.
medi: jó ez a filmes hasonlat bizony. Ott van például a nyolcasforma, ami szintén megmutatja leegyszerűsítve a dimenziókat, a kapcsolódási rendszereket és azok dinamikáját. Ahogy megforgattad Fátylak őre, látszik a dimenzió és minden illúzió, ami emberileg, átlagosan, talán még felfogható.
 
Nathaniel.