Belső Hangok ... Ami fent az lent, ami kint az bent, ami volt, ami lesz, az van MOST mindenhol!
 
medi: most pedig a síkokról, terekről és dimenziókról, valamint a világról szeretnék beszélni. Az asztrál-sík, amit az ezoterikusok tapasztalnak és az ezoterikusnak nevezett írások olvasói használnak, egy kicsit pontatlan elnevezés, hiszen a sík, igazából mindig a tér része. Az asztrális sík, inkább az érzékelés szintjét jelezheti, de semmiféleképpen nem az egész asztrális teret.
 
- a hagymát már sokszor felhoztuk példának, de a síkokat nem úgy kell elképzelnetek, hogy ott van köröttetek, mint pl. az emlegetett hagyma rétegei. A dimenziókat szintén nem úgy kell elképzelni, hogy valahol rajtatok kívül helyezkednek el. Az az egyszerű igazság, hogy síkok, dimenziók és terek, mind, az általatok ismert világba BELEÁGYAZÓDVA léteznek egyszerre anélkül, hogy ezt sokan közületek felismernék. Az asztrális utazás fogalma legalább megegyezik, mindenki testen kívüli élménynek nevezi.
 
- tehát nem síkról beszélünk, mert a sík ugye két-dimenziós, hanem ASZTRÁLTÉRRŐL amely 4. Dimenziós. (valamiért nem visz rá a kedvem hogy D-nek írjam, mert sok ember annyira dobálózik a D-kkel hogy inkább a hosszabb leírást választottam) Tehát az általatok ismert világ teljesen beleágyazódik, az általatok nem észlelt világokba, terekbe és dimenziókba. Így az általatok ismert világ, RÉSZE az ASZTRÁL világnak is többek között.
 
- azokat az asztrál-utazókat, akik érzékelik a saját, való és a nevezzük virtuális valóság lényeit, különbségeit, sok esetben őrülteknek nevezik, bezárják és gyógyszerezik őket teljesen hatástalanul, mivel nincs probléma a pszichéjükkel. Azok, akik gyorsan tapasztalnak és nem tudják különválogatni a megfogható és a megfoghatatlan világot, tapasztalatlanságuk áldozatává válnak.

- azok, akik nem valós tapasztalás útján kezdenek észlelni, pl. könyvekből, vagy más létezők tapasztalataiból szerzik meg a nem-létező tapasztalataikat, teremtők lesznek. Olyan teremtők, akik nem tapasztalják meg azt amit teremtettek, helyette ezeket más létezők fogják megtapasztalni. Azok a létezők akik ezeknek a "teremtés beszámolóknak" a valóságos megtapasztalását választják. Tehát az ASZTRÁLTÉR, UGYAN ITT VAN, ahol léteztek :) Az asztrál-utazásnak több lehetséges módja is van. Az egyik, amikor asztráltestet képeztek és azt használva utaztok, a másik, amikor odaképzelitek, odagondoljátok magatokat egy helyre. 
 
- az asztráltérnek kétfajta meghatározása fogható fel jelenleg humán létezőként és kétfajta kiterjedése ismerhető számotokra. Az egyik része a fizikai asztráltér, a másik része a pszichikai asztráltér. A fizikai kiterjedés alatt a részecskék anyagi valóságát, anyaggá sűrűsödését értem, legyen az "földi szemmel" élőnek, (minden él) vagy tárgynak hívott fizikai kiterjedés. Az idő-források különböző rendszereiből (rezgéssűrűsödéseiből, hullámaiból) és lélek-barionokból áll. Kiterjedésében megfogható, érinthető valóságnak tapasztaljátok.
 
- a pszichikai asztráltér olyan virtuális térszerűség, ahol a lelki, tudati szintek, különböző kivetítései, képei, teremtenek meg illúzionális, álomszerű, fantáziált, hallucinált, asztrál-valóságokat. (lényeket, "tárgyakat") Ezek jellemzői, hogy általában "fizikailag" nem érinthetőek, formájuk, létezésük, folyamatosan változó, a psziché teremtései szerint. Ezek elkülönítése az asztráltérben nehézségessé válik, mivel ilyenkor a lélek-barion átzúg, átrohan mindenen, az idő egy pillanat tört része alatt. A 3. Dimenzióban ezeket könnyen el lehet különíteni, mert ha szagolod, fogod, akkor az valóságos és amit rajtad kívül senki sem lát, nem tapasztal, az nem valóságos. 
Létező.